لزوم توجه به گذران یک روز بدون خودرو

دکتر جلال رحمانی مدیر شبکه بهداشت - درمان شهرستان تاکستان در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان بیان کرد: امروز بسیاری از شهروندان ایرانی به خطر استفاده بی مهابا از خودروهای شخصی و تک سرشین برای سلامتی خود و اطرافیانشان پی برده اند. وی افزود که بر این مبنا، شرکت در چالش گذراندن یک روز بدون خودرو (سه شنبه هر هفته) حرکت مهمی محسوب می شود که باید به آن توجه ویژه داشت و کوشید این ایده در اختیار مردم بیشتری قرار گیرد.

متولی سلامت شهرستان تاکستان ابراز امیدواری کرد که سه‌شنبه‌ آتی، کارکنان ادارات به خودشان فرصت تحرک بدهند و بدون خودرو در محل خدمت حاضر شوند.

غفلت از هر یک از ابعاد سلامت، آسیب اجتماعی در پی دارد

در این نشست، مهندس علی طایفه، رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت استان قزوین، سلامت را رفاه کامل جسمی، روانی،اجتماعی و معنوی و نه فقط نبودن بیماری و معلولیت دانست و گفت: علاوه بر توجه به سلامت جسمی نباید از ابعاد دیگر سلامت غافل ماند، زیرا غفلت از هر بُعد آن، عوارض و آسیب های اجتماعی خاصی را در پی دارد. ایشان ادامه داد که اعتیاد، طلاق و خشونت از عوارض کم توجهی به ابعاد روانی، اجتماعی و معنوی سلامت (بُعد اجتماعی) است.

این کارشناس با بیان این که در هر مورد از جمله سلامت اجتماعی با مشارکت فرد فرد مردم، نتیجه بهتری حاصل می شود، اظهار کرد: هر شهروندی که در جامعه زندگی می کند، دارای نقشی است که متاثر از تعاملات فرد با جامعه و محیط اطرافش می یابد پس بنابر این سازگاری مناسب فرد با جامعه، همچنین ایفای نقش و ارتباط مناسب با جامعه و محیط اطراف، بیانگر سلامت اجتماعی فرد است که  باید با برنامه ریزی های اصولی و کارشناسی برای تامین و ارتقای آن کوشید.

این نشست روز 10 بهمن 96 در سالن اجتماعات شبکه برگزار شد و یکی از مصوبات آن، تعیین قسمتی از شهر به عنوان مکان مورد مداخله در سلامت اجتماعی بود. همچنین بررسی استفاده سموم دفع آفات نباتی در میوه و سبزیجات در سطح شهرستان توسط یکی از اعضا پیشنهاد شد که در دستور کار نشست آتی قرار گرفت